זיתים ירוקים כבושים במלח

נצלו את עצי הזית שנמצאים בסביבתכם ואת עונת המסיק בתחילת החורף על מנת להכין זיתים כבושים טעימים בדיוק לפי טעמכם. כבישת זיתים היא ענין…

זיתים ירוקים כבושים במלח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest

זמן הכנה

4-5 שבועות

זמן בישול

4-5 שבועות

מספר מנות

1 ק"ג

כמות מצרכים

6

הערות למתכון

נצלו את עצי הזית שנמצאים בסביבתכם ואת עונת המסיק בתחילת החורף על מנת להכין זיתים כבושים טעימים בדיוק לפי טעמכם. כבישת זיתים היא ענין פשוט וכל אחד יכול להצליח!  את הזיתים לכבישה אפשר לרכוש בשווקי מזון, בעיקר בישובים הערבים אך באמת שאין צורך! ישראל מלאה בעצי זית שנטעו עיריות ורשויות מקומיות ואפשר למצוא עצי זית בשטחים ציבוריים חורשות ופרקים כמעט בכל מקום. אז בפעם הבאה שהינכם יוצאים לטייל בחודשים ספטמבר עד ינואר תרגישו חופשיים למלא שקית זיתים לעצמכם.
המתכון המצורף הינו בסיסי וכמו עם מתכוני חומוס, לכל אחד יש את מתכון סודי שלו. חשוב להינות, להתנסות בתהליך וכמובן להתאזר בהמון סבלנות שבסופו של דבר משתלמת.

רשימת מכולת

1 ק"ג זיתים ירוקים מהעץ
מלח בישול גס או מלח ים
5 שיני שום
1 לימון
2 פלפלים אדומים חריפים
2-3 כפות שמן זית

 

איך מכינים

  1. שוטפים במים פושרים 1 ק"ג זיתים ירוקים שקטפתם מהעץ.
  2. שוטפים את הזיתים מתחת לברז בכיור. השטיפה נועדה לנקות את הזיתים מלכלוך ואבק בלבד. אין להשתמש במים חמים וסבון מכיוון שאנו זקוקים לחיידקים הטבעיים שנמצאים על קליפת הזיתים עבור תהליך התסיסה
  3. מבקעים את הזיתים עם אבן או פטיש ומשרים בקערת מים למשך שבוע. ההשרייה מרככת את הזיתים ומפיגה את המרירות. יש להחליף את המים מידי יום
  4. לאחר שבוע, מסננים את המים ומעבירים את הזיתים לצנצנת זכוכית גדולה ומעוקרת עם מכסה אטום
  5. מוסיפים לצנצנת לימון פרוס דק כולל הקליפה, 5 שיני שום קלופים ושלמים ו- 2 פלפלים אדומים וחריפים
  6. מכינים בקערה תמיסת מלח באמצעות המסת 3 כפות מלח ב- 1 ליטר מים. רצוי להשתמש במים מסוננים המכילים פחות כלור ובמלח ים
  7. מוסיפים את מי המלח לצנצנת הזיתים עד למילוי כמעט מלא של הצנצנת. יש לוודא שכל הזיתים מכוסים במים.
  8. מכסים את המים ב 2-3 כפות שמן זית המשמשים לאיטום ומניעת חמצון
  9. סוגרים ומאחסנים במקום מוצל למשך 30 יום

כתיבת תגובה

נשמח אם תשתפו אותנו בהערות על המתכון. נקבל בברכה כל הערה

נשמח אם תשתפו איתנו מתכון שלכם

5 מתכונים חדשים באתר

מיונז

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לורם איפסום דולור סיט אמט, נולום ארווס

קרא עוד »