חמאת בוטנים ביתית וירג'יניה

הכינו בעצמכם בקלות ובמהירות חמאת בוטנים טבעית, בריאה ומזינה מבוטנים טריים שרוכשים בשוק. המתכון קל, התהליך כיפי ופשוט ויש סיכוי טוב שתתמכרו לטעם. אין…

חמאת בוטנים ביתית וירג'יניה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

30 דקות

מספר מנות

0.5 ק"ג

כמות מצרכים

3

הערות למתכון

הכינו בעצמכם בקלות ובמהירות חמאת בוטנים טבעית, בריאה ומזינה מבוטנים טריים שרוכשים בשוק. המתכון קל, התהליך כיפי ופשוט ויש סיכוי טוב שתתמכרו לטעם. אין צורך לרכוש יותר חמאת בוטנים תעשיתית כשאפשר לעשות בבית ואף להביא צנצנת במתנה!

רשימת מכולת

0.5 ק"ג בוטנים טבעיים ולא קלויים שרוכשים בשוק
1-1/2 כפית שטוחה של מלח בישול דק
1 כף דבש או 1 כפיות אבקת סוכר

איך מכינים

  1. מחממים את התנור ל – 180 מעלות צלסיוס
  2. מעבירים את הבוטנים ל-2 מגשי אפייה שטוחים וגדולים ומכניסים לתנור
  3. קולים את הבוטנים בתנור למשך כ- 10 – 20 דקות עד שהם נהיים זהובים. יש להפוך את הבוטנים כל כמה דקות ולוודא שהם קלויים באופן אחיד
  4. במידה והשתמשתם בבוטנים לא מקולפים יש להניח את הבוטנים על מגבת מטבח, לקפל את המגבת מעל לבוטנים ולגלגל מספר פעמים על מנת להפריד את הקליפות
  5. מעבירים את הבוטנים, המלח והדבש למעבד מזון ומפעילים את המעבד. הבוטנים יעברו מספר שלבים ויהפכו לאט לאט למשחה קטיפתית. התהליך לוקח 5 – 10 דקות בהתאם לעוצמת מעבד המזון שלכם ולכמות השמן שבבוטנים וכדאי להפסיק את הפעולה כל 3 דקות על מנת לאפשר למנוע להתקרר. המשיכו בתהליך בסבלנות ועד שתקבלו חמאה במרקם קרמי חלק. אם הבוטנים יבשים מדי (זה עשוי לקרות לעיתים אם זן הבוטנים שרכשתם מכיל פחות שמן) ניתן בהחלט להוסיף מעט שמן קנולה או חמניות
  6. במידה ואתם אוהבים חמאת בוטנים קראנצ'ית, אפשר להוציא 2 כפות בוטנים שבורים מהמעבד בתחילת תהליך העיבוד ולהחזירם למעבד בסוף התהליך למשך כמה שניות
  7. כשהחמאה במרקם שהינכם אוהבים, תעבירו לצנצנות זכוכית נקיות ולאחסן במקרר

כתיבת תגובה

נשמח אם תשתפו אותנו בהערות על המתכון. נקבל בברכה כל הערה

נשמח אם תשתפו איתנו מתכון שלכם

5 מתכונים חדשים באתר

מיונז

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לורם איפסום דולור סיט אמט, נולום ארווס

קרא עוד »