צ'אטני מנגו הודי

נצלו את עונת המנגו להכנת צ'אטני הודי מסורתי בטעם מתוק חריף ומרקם עסיסי. ניתן לשמור את הצ'אטני במזווה או במקרר עד 6 חודשים כך…

צ'אטני מנגו הודי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

60 דקות

מספר מנות

800 גרם

כמות מצרכים

12

הערות למתכון

נצלו את עונת המנגו להכנת צ'אטני הודי מסורתי בטעם מתוק חריף ומרקם עסיסי. ניתן לשמור את הצ'אטני במזווה או במקרר עד 6 חודשים כך שתוכלו להנות מהמטבל כמעט עד לעונת המנגו הבאה.
מגישים את הצ'אטני מעל אורז, מוסיפים למאכלי קארי, כתוספת פיקנטית לבשרים ועוף, כדיפ פיקנטי לחטיפים, תוספת לסנדוויצ'ים, תוספת לתפוחי אדמה או בטטות בתנור וכתחליף מקורי לקטשופ.

 

 

רשימת מכולת

2 ק"ג מנגו בשל
1 כפית הל טחון טרי שקונים בשוק
2-3 שיני שום
1 פלפל חריף אדום
500 מ"ל חומץ בן יין לבן ואיכותי
400 גרם סוכר
1 כפית זרעי כמון כתוש
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 כפית אבקת צ'ילי
2 כפיות זרעי קצח
1 כפית מלח בישול
1 שורש ג'ינג'ר טרי במשקל של כ- 50-80 גרם

איך מכינים

  1. קולפים את המנגו ופורסים לקוביות גסות של 1 ס"מ
  2. קוצצים דק דק את הפלפל החריף, מקלפים ופורסים את השום לפרוסות קטנות
  3. מגרדים את הג'ינג'ר באמצעות פומפייה עדינה
  4. שמים את החומץ והסוכר בסיר גבוה ומבשלים על להבה בינונית למשך מספר דקות עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין והנוזל מצטמצם מעט
  5. קולים במחבת את זרעי ההל, זרעי הכמון וזרעי הכוסברה עד שהם מתחילים להפיץ ריח ארומטי
  6. מוסיפים לסיר עם החומץ את קוביות המנגו, תערובת התבלינים שקליתם במחבת, אבקת הצ'ילי, שיני השום, הג'ינג'ר, אבקת הצ'ילי, זרעי הקצח והמלח.
  7. מביאים את הסיר לרתיחה ומורידים לאש בינונית. מבשלים למשך 45 דקות ומוסיפים את פרוסות הפלפל החריף. ממשיכים לבשל במשך כ- 15 דקות נוספות עד לקבלת מרקם ריבתי סמיך
  8. מעבירים לצנצנות זכוכית מעוקרות וסוגרים עם מכסה אטום. ניתן לשמור את הצ'אטני במזווה או במקרר עד 6 חודשים

כתיבת תגובה

נשמח אם תשתפו אותנו בהערות על המתכון. נקבל בברכה כל הערה

נשמח אם תשתפו איתנו מתכון שלכם

5 מתכונים חדשים באתר

מיונז

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לורם איפסום דולור סיט אמט, נולום ארווס

קרא עוד »