קטשופ ביתי פיקנטי

מתכון לקטשופ ביתי טעים ופיקנטי שנעשה מחומרים טריים בלבד וללא חומרים משמרים. אם התרגלתם להשתמש בקטשופ רק על צ'יפס והמבורגר תחשבו שוב. קטשופ ביתי…

קטשופ ביתי פיקנטי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

60 דקות

מספר מנות

300-400 מ"ל

כמות מצרכים

13

הערות למתכון

מתכון לקטשופ ביתי טעים ופיקנטי שנעשה מחומרים טריים בלבד וללא חומרים משמרים. אם התרגלתם להשתמש בקטשופ רק על צ'יפס והמבורגר תחשבו שוב. קטשופ ביתי פיקנטי טעים להפליא ובריא פי כמה מהזן התעשייתי. השתמשו בו כבסיס לרטבים לסלט (רוטב אלף האיים), לרוטב ברבקיו, רוטב לכדורי בשר, על השניצל, עם פשטידות, ירקות אפויים בתנור, עוף צלוי, נקניקיות והרשימה אינה נגמרת.

רשימת מכולת

1 קילו עגבניות אדומות, בשלות וקצוצות לקוביות גסות. המתכון עובד מצויין עם עגבניות תמר או עגבניות שרי
1 בצל בינוני מקולף וקצוץ לקוביות גסות
4 כפות סוכר חום. אפשר להשתמש בפחות ולהוסיף לפי הצורך לקראת סוף הבישול
1/2 כוס חומץ תפוחים
4 יחידות ציפורן שלמות
1 עלה דפנה שלם
1 מקל קינמון
1/4 כפית קימל מגרעינים שלמות
1/4 כפית פתיתי צ'ילי
1/4 כפית פלפל אנגלי שלם
1 פלפל חריף קצוץ דק
1.5 כפית מלח בישול גס
1 שן שום חתוכה לקוביות

 

 

איך מכינים

  1. מניחים את התבלינים ציפורן, עלה דפנה, מקל קינמון, פתיתי צ'ילי, פלפל אנגלי וקימל בשקית בד מכותנה וסוגרים היטב. משתמשים בשקית בד לבישול, או מסננת רשת כדורית לתבלינים או בד לחיתול שמקפלים וסוגרים עם חוט
  2. לוקחים סיר בגודל 4-5 ליטר, שופכים לתוכו את העגבניות, חומץ, סוכר, מלח, שום ופלפל חריף וזורקים פנימה את שקית התבלינים
  3. מבשלים במשך 30 דקות עם מכסה סגור על אש בינונית עד שהעגבניות והבצל מתרככים ומערבבים מדי פעם
  4. מוציאים את שקית התבלינים וזורקים לפח
  5. כשהתערובת מתקררת, מרסקים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וללא גושים
  6. מעבירים את התערובת דרך מסננת מטבח וזורקים את הגרעינים והקליפות שנותרו
  7. ממשיכים לבשל על אש קטנה במשך 20-30 דקות נוספות עד שהתערובת הופכת לסמיכה. שימו לב כי הקטשופ ימשיך להסמיך כשהוא מתקרר
  8. מעבירים לצינצנות או בקבוקי זכוכית מעוקרות ושומרים במקרר עד 3 שבועות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

נשמח אם תשתפו אותנו בהערות על המתכון. נקבל בברכה כל הערה

נשמח אם תשתפו איתנו מתכון שלכם

5 מתכונים חדשים באתר

מיונז

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לורם איפסום דולור סיט אמט, נולום ארווס

קרא עוד »